- 14 Kwarteleitje
- 100 g Kaviaar
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Lepelhapjes met rode biet kwarteleitjes en gerookte za op tafel.
- Kook de kwarteleitjes in 4 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze.
- Schil de bieten en snij tenminste 14 plakken van 0,5 cm. dikte. Steek in rondjes met een uitsteekring of een klein glaasje van ongeveer 0,75 cm. en leg apart.
- Snijd de gerookte palingfilet schuin in stukjes van ca. 3 cm en leg ze op de plakken biet.
- Maak mayonaise op gebruikelijke wijze (ca. 20 cl) en breng op smaak met mierikswortel of wasabi.
- Snijd 28 stukjes bieslook van 5 cm en leg apart.
- Snijd de kwarteleitjes in de lengte doormidden en haal voorzichtig het geel eruit. Roer een lepel mayonaise door de dooiers en zet apart tot gebruik.
- Leg 42 soeplepels of speciale amuse lepels klaar.
- Leg op 14 lepels een plakje rode biet, daarop een stukje gerookte paling en een dotje mierikswortel mayonaise. Garneer met twee stukjes bieslook.
- Rol stukjes gerookte zalm in roosjes, leg die op de lepels en garneer met zalmkaviaar. Eventueel leg je eerst een beetje wasabi mayonaise op de lepel.
- Vul de kwarteleitjes met de aangemaakte dooier en leg er een of twee garnalen op.
- Verdeel de kwarteleitjes over de lepels.
- Leg de lepels op een ovale presenteerschaal, garneer eventueel met een toefje peterselie of bieslook en serveer.