Kokos-ijs

Kokos-ijs

Smulweb imageSmulweb

Dit heerlijke kokos-ijs is perfect voor een warme zomerdag. Gecondenseerde melk, kokosmelk en zout zijn de basis. Een gember- en suikersaus geeft het geheel een extra kick. Serveer in halve kokosnoten of kommen en geniet van dit exotische dessert!

10 min bereiden

ontbijt

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pandanblad
  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Kokos-ijs op tafel.

  1. Koel de blikjes gecondenseerde melk en kokosmelk door en door. Roer in een kom beide soorten melk door elkaar. Voeg het zout toe en roer dit erdoor.
  2. Giet het mengsel in de bevroren kom van een ijsmachine en laat het mengsel draaien tot het dik is (30-40 minuten).
  3. Doe het mengsel in een plastic bak met deksel en laat het bevriezen tot u het kunt scheppen. Als u geen ijsmachine heeft, doe het mengsel in een ondiepe bak en zet het in de vriezer op de koudste stand.
  4. Klop het mengsel door als er zich aan de randen ijskristallen vormen en zet het terug in de vriezer. Herhaal dit minstens tweemaal voor een romiger ijs.
  5. Meng de suiker met het water en de gember in een steelpan voor de saus. Roer op matig vuur tot de suiker is opgelost en breng de vloeistof aan de kook. Voeg eventueel een pandanblad toe en leg er een knoop in, zodat u het voor het opdienen makkelijk kunt verwijderen. Temper het vuur en laat 3-4 minuten zachtjes koken. Zet de saus apart.
  6. Dien het ijs op in halve kokosnoten of kommen. Leg er plakjes kokos op en serveer de saus er warm, koud of heet bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Sauzen