Vijgenjam (voor 1 jampot)

Vijgenjam (voor 1 jampot)

Smulweb imageSmulweb

Vijgenjam maak je zonder moeite zelf. Kook de vijgen in sinaasappelsap en voeg suiker toe tot het mengsel borrelt. Pureer met de staafmixer en schep de jam in de pot. Smeren maar!

25 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 250 g Vijg vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vijgenjam (voor 1 jampot) op tafel.

  1. Breng de vijgen met het sinaasappelsap in een pan aan de kook en laat ze op zacht vuur ± 20 minuten koken.
  2. Pureer het vijgenmengsel kort met de staafmixer zodat de schilletjes gepureerd en de pitjes nog zichtbaar zijn.
  3. Voeg de basterdsuiker toe, breng het mengsel langzaam al roerend aan de kook en laat het 4 minuten al roerend borrelend koken.
  4. Schep de jam in een schone jampot, sluit af met een deksel en laat afkoelen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Jam