Relaxte roti

Relaxte roti

Smulweb imageSmulweb

Met deze relaxte roti zet je een verrukkelijke en verrassende maaltijd op tafel. Sudder de kip samen met de aardappelblokjes, kouseband en eieren in een heerlijk mengsel van uien, knoflook, trassi en andere smaakmakers. Aanvallen maar!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 400 g Kouseband

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Relaxte roti op tafel.

  1. Versnipper de uien en knoflook grof.
  2. Kook de eieren goed hard.
  3. Schil en was de aardappelen en snijd ze in stukjes ter grootte van een flinke dobbelsteen (3 x 3 x 3 cm).
  4. Was en snijd de kouseband in stukjes van ongeveer 4 cm.
  5. Doe de uien en knoflook, met de trassi en zout naar smaak in de wok en bak dit met de kip voor ongeveer 20 minuten in olijfolie. Draai de kip af en toe.
  6. Voeg daarna ongeveer twee à drie theekopjes kokend water toe (de prut mag net niet onder water staan) en voeg een fijngeknepen kippenbouillonblok toe. Roer vervolgens de aardappelblokjes door de prut heen en laat het nog 20 minuten met een deksel op de pan sudderen op een medium vlammetje.
  7. Voeg de gesneden kouseband en de hardgekookte eieren toe en laat het nog 20 minuten sudderen op een zachte vlam, af en toe roerend door de prut. Gebruik geen deksel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Surinaams Roti