Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Babi pangang - gemarineerd varkensvlees

Smulweb imageSmulweb

Babi pangang, het populairste Chinese gerecht dat in Nederland wordt gegeten. Gemarineerd varkensvlees, knoflook, gember, en ketjap saus. Het vlees krijgt een diep oranje kleur, zoet-zure saus en aangenaam pittige smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Babi pangang - gemarineerd varkensvlees op tafel.

  1. Snijd het vlees in repen.
  2. Maak de marinade: pers de citroen uit. Meng het citroensap, de ketjap, de knoflook uit de knijper, het gemberpoeder, de ketoembar, een snufje zout en 2 eetlepels olie door elkaar.
  3. Leg het vlees minstens 2 uur in de marinade. Schep het vlees af en toe om.
  4. Haal het vlees uit de marinade. Roer de tomatenpuree door de achtergebleven marinade.
  5. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak het vlees snel steeds roerend gedurende 4 minuten.
  6. Doe de marinade bij het vlees en temper de hittebron. Voeg bij gebruik van zeer mager vlees eventueel een scheutje water toe.
  7. Leg een deksel op de pan. Laat het vlees heel langzaam, gedurende een minuut of 30, gaar sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees