Seitanbroodjes vegetarische saucijzenbroodjes

Seitanbroodjes vegetarische saucijzenbroodjes

Smulweb imageSmulweb

Voor de vegetarische snackers onder ons die wel van een hartig hapje houden zijn deze seitanbroodjes perfect! Smaakvolle seitan, fijngemalen en aangevuld met ui, gehaktkruiden, maggi, tabasco, knoflookpoeder en meer. Ingerold in een knapperige laag bladerdeeg en sesamzaadjes en goed voor een stevige trek op elk moment van de dag. Bak ze in 25 minuten goudbruin in de oven op 200 graden.

45 min bereiden

lunch/brunch gerecht

10 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Seitanbroodjes vegetarische saucijzenbroodjes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Ontdooi de bladerdeegplakjes.
  3. Snijd de boterhammen in kleine blokjes en laat ze weken in wat water.
  4. Giet de seitan af en maal het fijn in de keukenmachine.
  5. Snijd de ui fijn en bak het in wat olijfolie goudbruin. Voeg de gemalen seitan toe en bak dit even mee.
  6. Knijp het water uit de stukjes brood en vermeng het brood met de seitan.
  7. Breng het seitanmengsel op smaak met gehaktkruiden, een beetje maggi, een paar druppels tabasco, peper, zout, nootmuskaat en wat knoflookpoeder.
  8. Verdeel het seitanmengsel in 10 porties.
  9. Leg de bladerdeegplakjes uit op het aanrecht.
  10. Bestrijk de bovenrand van de plakjes met wat losgeklopt ei.
  11. Leg in het midden van elk bladerdeegplakje over de hele breedte heen een portie van het seitanmengsel. Laat de onderrand van het bladerdeeg vrij.
  12. Rol vanuit de onderrand het bladerdeegplakje om het seitanmengsel heen naar de met ei bestreken bovenrand.
  13. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op de bakplaat van de oven. (De zijkanten van het seitanbroodje blijven open)
  14. Bestrijk de seitanbroodjes met losgeklopt ei en bestrooi ze met sesamzaad.
  15. Bak de seitanbroodjes in ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes