Scampis met kerrie (lepelgerecht)

Scampis met kerrie (lepelgerecht)

Smulweb imageSmulweb

Verleidelijke en aromatische kerriescampi's. Bak de ui in boter en kerrie en meng met scampi's en room. Voeg eierdooier en room toe aan de saus, vul de lepeltjes met scampi's en saus en maak af met de laatste verfijnde kruiden.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Scampis met kerrie (lepelgerecht) op tafel.

  1. Bak de fijngesnipperde ui in een beetje boter of olijfolie en voeg er de kerrie aan toe. Laat op een zacht vuur verder bakken tot de ui glazig wordt.
  2. Pel de scampi's, voeg ze toe aan het uimengsel en voeg er 5 dl room aan toe. Laat gedurende 5 minuten inkoken en haal dan de scampi's uit.
  3. Meng in een kom de eierdooier en de rest van de room. Voeg dit toe aan de saus en breng op smaak. Doe er de scampi's weer bij en vul hier de lepeltjes mee. (Tip: laat de scampi's korter in de saus meekoken, haal ze uit de saus en laat de saus de resterende 5 minuten inkoken voordat je de scampi's weer terugdoet in de saus)
eet smakelijk

Meer zoals dit

Tapas