Heerlijke kipschotel uit de slowcooker

Heerlijke kipschotel uit de slowcooker

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk malse kip uit de slowcooker met aromatische uien, paprika, bosui en champignons in een kruidige kerriesaus. Om het af te maken voeg je stukjes ananas en perzik toe voor de ultieme smaakbeleving. Zo makkelijk was koken nog nooit!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Heerlijke kipschotel uit de slowcooker op tafel.

  1. Verwarm de slowcooker voor op de hoogste stand.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes. Snijd de uien en knoflook in stukjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Knip de basilicum fijn.
  3. Breng de wijn met de bouillon aan de kook.
  4. Kruid de kipfiletreepjes met zout en peper. Verhit olie in een pan en bak de kipreepjes aan beide kanten bruin. Voeg de uien en knoflook toe en fruit deze al omscheppend tot de uien glazig zijn. Voeg de champignons toe en bak even mee. Doe het mengsel in de keramische pot van de cooker. Bestrooi met kerriepoeder en paprikapoeder.
  5. Verdeel de paprika's, bosuitjes en basilicum over het vleesmengsel. Schenk de bouillon erover.
  6. Zet de cooker op low en laat het geheel in 8-9 uur gaar worden.
  7. Voeg het laatste uur de stukjes ananas en perziken toe, eventueel met het sap.
  8. Bind het geheel met wat maizena.
eet smakelijk