Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Bananentaart op tafel.
- Doe de boter, 100 gram suiker en 1 ei in een kom. Voeg beetje bij beetje het gezeefde bakmeel aan toe en kneed tot een goed samenhangend deeg. Dek af en laat ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
- Breng ondertussen de melk aan de kook. Klop de overige eieren met 100 g suiker, de vanillesuiker, de puddingpoeder en de bloem. Giet hier de kokende melk op, terwijl je klopt met een garde. Laat vervolgens goed doorkoken, terwijl je roert. Laat de banketbakkersroom afgedekt met wat huishoudfolie afkoelen.
- Rol het deeg uit op bakpapier tot een dikte van 3-4 mm en schuif voorzichtig in de taartvorm. Bedek de taartbodem met nog een stuk bakpapier en vul op met droge bonen. Bak in een voorverwarmde oven op 175°C gedurende 20 minuten.
- Verwijder de bonen en het bovenste bakpapier. Laat vervolgens eerst wat afkoelen voor je de bodem voorzichtig uit de vorm haalt. Vul de taart daarna met de banketbakkersroom en bedek dakpansgewijs met schijfjes banaan. Besprenkel de schijfjes banaan met citroensap om verkleuring te voorkomen. Geniet van je bananentaart.