Asperges met zalm en dilleroomsaus

Asperges met zalm en dilleroomsaus

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke asperges met zalm en een verrukkelijke dilleroomsaus. De asperges worden na 20 minuten gekookt. De saus is bereid met sjalot, wijn, crème fraîche en dille. De zalmblokjes worden gebakken in een koekenpan met olie of boter. Serveren en smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Asperges met zalm en dilleroomsaus op tafel.

  1. Schil de asperges en verwijder de houtige onderkanten. Snipper het sjalotje. Kook de asperges in ruim water met suiker in circa 20 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken. SAUS
  2. Verhit 1 eetlepel boter. Bak hierin het sjalotje glazig (beslist niet bruin). Blus af met de wijn en laat alles inkoken tot er bijna geen vocht meer over is.
  3. Voeg de crème fraîche toe en breng dit nu ook aan de kook. Laat zover inkoken tot je een wat dikkere saus hebt gekregen (circa 5 minuten). Roer vlak voor het opdienen de fijngesneden dille erdoor. ZALM
  4. Verhit de olie of boter in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en zout en bak de zalm snel aan beide kanten bruin (totaal circa 5 minuten afhankelijk van de dikte). De zalm moet van binnen nog rosé blijven anders wordt deze droog.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges Asperges met zalm