Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kip uit de oven met aubergine en paprika op tafel.
- Snijd de paprika's in repen
- pers of hak de 2 knoflooktenen
- snijd de groene olijven één keer doormidden.
- Gooi dit alles samen met het blik tomatenblokjes in een kom en voeg er de oregano en peper en zout aan toe. Meng het geheel goed en zet circa een half uur á één uur weg in de koelkast.
- Snijd de aubergines in plakken á een 1/2 cm. Snijd de kipfilets in grote stukken en doe één kipfilet in drieën snijden. Vet een ovenschaal lichtjes in met wat olijfolie en leg hierop de aubergines en daarbovenop de kipfilets!
- LET OP, RAUWE KIPFILETS, DUS NIET VOORBAKKEN!! Strooi peper en zout naar smaak over de kipfilets en schenk nu het tomaten paprika mengsel over de kipfilet. Sprenkel er nog een beetje olijfolie overheen.
- De oven is inmiddels op 200 graden opgewarmd, of hete lucht oven circa 175 graden. Zet de ovenschaal voor circa 30 á 35 minuten in de oven.
- En dan.....smullen maar! Zo heerlijk, echt proberen! Makkelijk voor als je visite krijgt. Niks geen toestanden.....gewoon alle aandacht aan je visite maar ze wel verrassen met jouw heerlijke maaltijd! Succes gegarandeerd.