Rode poon recepten
Zelf Rode poon gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Rode poon recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 400 g Kabeljauwfilet
- 2 Rode Poon
- 4 Tongfilet
- 50 g Tijgergarnalen
- 20 g Mosselen
- 12 Tomaten
- 2 Wortel
- 1 Rode paprika
- 0.5 Bleekselderij
- 2 Uien
- 3 Teen Jumbo Knoflook
- 4 el Tomatenpuree
- 4 el visfumet
- 4 Kippenbouillon (blokjes)
- 1 el Olijfolie
- 1 el Tijm vers
- 2 Laurierblaadjes
- 1 tl Paprikapoeder
- 1.5 g Cayennepeper
- 1 snufje Peper zwart
- 1 snufje Zout
- 2000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Bouillabaisse met kabeljauw op tafel.
- Verhit wat olijfolie in een grote kookpot.
- Stoof hierin de wortelen, de paprika, de ui, de bleekselder en de knoflook.
- Doe er de tijm en de laurier bij.
- Voeg er op het einde de tomaten en de tomatenpuree aan toe en roer om.
- Schenk de visfumet en de kippenbouillon bij de groenten en breng aan de kook.
- Laat 3 uur op een zacht vuur sudderen.
- Voeg er 10 minuten voor het einde nog wat peper, zout en cayennepeper naar smaak aan toe.
- Zeef de soep en gooi de groenten weg.
- Verhoog het vuur en laat de bouillon opnieuw opwarmen, maar niet koken.
- Leg hierin de vis en laat garen.
- Leg er vlak voor het serveren de mosselen en garnalen in.