Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Bouillabaisse met kabeljauw

Bouillabaisse met kabeljauw

smulweb badge smulweb

Deze bouillabaisse met kabeljauw is een heerlijke maaltijdsoep. Drie uur lang sudderen op een laag vuur zorgt voor een rijke smaak. Voeg de mosselen en garnalen toe en serveer.

120 min bereiden soep 8 personen

(0)

Ingrediënten

  • 400 g Kabeljauwfilet
  • 2 Rode Poon
  • 4 Tongfilet
  • 50 g Tijgergarnalen
  • 20 g Mosselen
  • 12 Tomaten
  • 2 Wortel
  • 1 Rode paprika
  • 0.5 Bleekselderij
  • 2 Uien
  • 3 Teen Jumbo Knoflook
  • 4 el Tomatenpuree
  • 4 el visfumet
  • 4 Kippenbouillon (blokjes)
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Tijm vers
  • 2 Laurierblaadjes
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1.5 g Cayennepeper
  • 1 snufje Peper zwart
  • 1 snufje Zout
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Bouillabaisse met kabeljauw op tafel.

  1. Verhit wat olijfolie in een grote kookpot.
  2. Stoof hierin de wortelen, de paprika, de ui, de bleekselder en de knoflook.
  3. Doe er de tijm en de laurier bij.
  4. Voeg er op het einde de tomaten en de tomatenpuree aan toe en roer om.
  5. Schenk de visfumet en de kippenbouillon bij de groenten en breng aan de kook.
  6. Laat 3 uur op een zacht vuur sudderen.
  7. Voeg er 10 minuten voor het einde nog wat peper, zout en cayennepeper naar smaak aan toe.
  8. Zeef de soep en gooi de groenten weg.
  9. Verhoog het vuur en laat de bouillon opnieuw opwarmen, maar niet koken.
  10. Leg hierin de vis en laat garen.
  11. Leg er vlak voor het serveren de mosselen en garnalen in.