Aardappelsoesjes

Aardappelsoesjes

Smulweb imageSmulweb

Goudbruine aardappelsoesjes met een knapperige buitenkant en zachte binnenkant. Door de toevoeging van sesamzaadjes hebben deze soesjes een knapperige bite. Ideaal bij de borrel of als bijgerecht.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappelsoesjes op tafel.

  1. Breng het water met de boter aan de kook.
  2. Voeg ineens alle bloem toe en blijf roeren op laag vuur totdat er een wittig laagje op de bodem vormt.
  3. Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe terwijl je blijft roeren.
  4. Wrijf de aardappelen fijn en voeg deze samen met wat zout, peper en de sesamzaadjes toe aan het beslag. Roer alles goed door.
  5. Verhit het frituurvet in de frituurpan tot matig warm (150°C).
  6. Maak met twee dessertlepeltjes bolletjes van het beslag en laat deze in het hete vet glijden. Frituur de bolletjes in 4 minuten goudbruin en laat ze rijzen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen