Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Gegratineerde hamlappen met bloemkool en champignons op tafel.
- Snijd de hamlappen in flinke dobbelstenen. Snijd de bloemkool in roosjes. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes.
- Verhit boter en olie in een koekenpan. Bak de hamlapblokjes snel aan alle kanten aan en temper de hittebron. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het vlees in ongeveer 12 minuten gaar. Schep na 8 minuten de champignonplakjes door het vlees. Voeg op het einde de peterselie toe en roer goed door.
- Kook ondertussen de bloemkoolroosjes in lichtgezouten water in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet de roosjes af en laat ze goed uitlekken.
- Schep het vlees en champignons met het braadvet in een voorverwarmde vuurvaste schaal. Verdeel de bloemkoolroosjes over het mengsel. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas.
- Zet de schaal onder de ovengrill tot de kaas is gesmolten.
- Dien op zodra de kaas is gesmolten.