Romige zuurkool met saucijsjes

Romige zuurkool met saucijsjes

Smulweb imageSmulweb

Deze romige zuurkool is heerlijk in combinatie met goudbruine saucijsjes en aardappelen. De tijm, Boursin en bouillon geven het gerecht zijn smaakvolle romige karakter. Een heerlijk winters gerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 125 g Philadelphia knoflook & fijne kruiden

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige zuurkool met saucijsjes op tafel.

  1. Ris de tijmblaadjes van de takjes.
  2. Verwarm de margarine in een braadpan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Schep de uienblokjes erdoor en bak ze zachtjes glazig.
  3. Laat de zuurkool uitlekken en schep de kool door het spekmengsel. Voeg de tijm, Boursin Cuisine en de onverdunde bouillon toe. Stoof de zuurkool afgedekt in 25 minuten zachtjes gaar.
  4. Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  5. Bak ondertussen de saucijsjes in de margarine in 15 minuten goudbruin.
  6. Schep de aardappelen en zuurkool op vier borden. Leg op elk bord een saucijsje en schep daarbij de romige zuurkool.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool