Oosterse roerbakken asperges met peultjes

Oosterse roerbakken asperges met peultjes

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze Oosterse roerbakken asperges met peultjes, gekruid met knoflook, rode peper en gember en afgemaakt met oestersaus, sojasaus en cashewnoten. Perfect voor een lichte maaltijd op een zonnige dag!

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 50 g Peultjes
  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Oosterse roerbakken asperges met peultjes op tafel.

  1. Schil de asperges van boven naar beneden en snijd van de onderkant 2 centimeter af. Snijd de asperges in stukken van 4 centimeter.
  2. Maak de peultjes schoon en halveer ze. Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 centimeter. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak deze fijn. Hak ook de knoflook fijn.
  3. Verwarm de aspergestukjes (niet de aspergekopjes) op vol vermogen in de magnetron en laat het even nagaren op het aanrecht.
  4. Verhit olie in een wok en fruit de knoflook, rode peper en gember zachtjes tot het mengsel gaat geuren.
  5. Schep de asperge, stukjes peultjes en bosui erdoor en roerbak alles ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur.
  6. Voeg de oestersaus, sojasaus en een eetlepel water toe en verwarm het gerecht ongeveer 3 minuten.
  7. Schep cashewnoten erdoor en verwarm het nog even zonder deksel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Asperges