- 50 g Peultjes
- 1 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Oosterse roerbakken asperges met peultjes op tafel.
- Schil de asperges van boven naar beneden en snijd van de onderkant 2 centimeter af. Snijd de asperges in stukken van 4 centimeter.
- Maak de peultjes schoon en halveer ze. Snijd de bosuitjes in stukjes van 2 centimeter. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak deze fijn. Hak ook de knoflook fijn.
- Verwarm de aspergestukjes (niet de aspergekopjes) op vol vermogen in de magnetron en laat het even nagaren op het aanrecht.
- Verhit olie in een wok en fruit de knoflook, rode peper en gember zachtjes tot het mengsel gaat geuren.
- Schep de asperge, stukjes peultjes en bosui erdoor en roerbak alles ongeveer 3-4 minuten op hoog vuur.
- Voeg de oestersaus, sojasaus en een eetlepel water toe en verwarm het gerecht ongeveer 3 minuten.
- Schep cashewnoten erdoor en verwarm het nog even zonder deksel.