Foeyonghai waar je van blijft opscheppen

Foeyonghai waar je van blijft opscheppen

Smulweb imageSmulweb

Op zoek naar een gerecht waar je blijft opscheppen? Maak dan deze heerlijke foeyonghai! Rijk gevuld met kipfilet, garnalen, champignons en paprika. Met daarop een laag geklopte eieren en een smakelijke saus van prei, tomatensaus en suiker. Een feest op tafel!

25 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 15 g Tapiocameel
  • 200 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Foeyonghai waar je van blijft opscheppen op tafel.

  1. Klop alle eieren los en meng er een halve theelepel zout door.
  2. Hak de knoflook en de uien fijn en snijd de paprika, champignons en kipfilet in grotere stukjes.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en roerbak hierin de uien, knoflook, rest van het zout en peper. Voeg de kipfilet toe en blijf roeren tot het gaar is. Voeg daarna de champignons en garnalen toe en blijf roeren totdat de champignons gaar zijn. Roer de paprika erdoor en verdeel dan de inhoud van de pan gelijkmatig.
  4. Giet de geklopte eieren erover, maar roer niet. zet de warmtebron op de laagste stand en sluit de pan af met een deksel. Draai de foe-yong-hai om als hij bijna klaar is en bak de andere kant ook gaar.
  5. Maak de saus door het tapiocameel op te lossen in het water. Roerbak de knoflook in wat olie in een pan tot deze begint te ruiken, voeg dan de prei en de paprika toe en blijf roeren. Voeg vervolgens de tapioca-oplossing, tomatensaus en suiker toe. Blijf roeren totdat de saus gebonden is.
  6. Schenk de saus in een schaal en leg de foe-yong-hai erin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Ei Bakken Sauzen Kruiden