Groente souffle

Groente souffle

Smulweb imageSmulweb

Deze groente souffle is een heerlijk en vegetarisch gerecht. Een roux, crème fraîche, geraspte kaas, melk en eieren maken de saus zo smeuïg als maar kan. De zachte, in olijfolie gesauteerde groenten maken het gerecht helemaal af. In 20 minuten uit de oven, smullen maar!

25 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Paddenstoelenmix
  • 200 g Spinazie gekookt
  • 300 g Provolone

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Groente souffle op tafel.

  1. Maak een roux met de boter en het meel.
  2. Verwarm de melk. Voeg de warme melk aan de roux toe en meng vlug met een garde.
  3. Voeg de crème fraîche en geraspte kaas toe aan de saus en roer goed door. Voeg de eieren toe en roer nogmaals goed door.
  4. Verwarm de olijfolie en sauteer alle groenten tot ze zacht zijn.
  5. Voeg het crèmemengsel toe aan de groenten en roer goed door. Giet het mengsel in een ovenschaal.
  6. Bak het gerecht in de oven op 200°C gedurende ongeveer 20 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente