Clafoutis

Clafoutis

Smulweb imageSmulweb

De Franse keuken op z'n best! Met dit clafoutis recept zet je in een handomdraai een klassiek Frans dessert op tafel. Een luchtige kersen custard dat je warm en koud kan serveren. Bestrooi met poedersuiker en geniet in stijl.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Clafoutis op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Meng melk, bloem, suiker, vanillesuiker en bakpoeder door elkaar.
  3. Roer de eieren er een voor een door en klop tot een luchtig beslag.
  4. Vet de taartvorm in.
  5. Bedek de bodem van de vorm met de helft van het beslag. Zet dit 5 minuten in de oven.
  6. Haal de taartvorm uit de oven en verdeel de uitgelekte kersen over de beslagbodem.
  7. Vul de vorm verder met het beslag en bak de clafoutis in 40 tot 45 minuten gaar in de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie wanneer de bovenkant te bruin wordt.
  8. Haal de clafoutis als hij gaar is uit de vorm en bestrooi hem met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart