Joevarlakia ( gehaktballen soep met eicitroensaus)

Joevarlakia ( gehaktballen soep met eicitroensaus)

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke Griekse gehaktballensoep met eicitroensaus is het proberen waard! Maak van het gehaktmengsel ballen en kook deze met wat groenten en bouillon. Klop het eiwit stijf en meng het eigeel, citroensap en bouillon. Voeg de saus voorzichtig toe aan de soep, kijk uit voor schiften!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Joevarlakia ( gehaktballen soep met eicitroensaus) op tafel.

  1. Doe het gehakt met de peterselie, selderij, ui, knoflook, 1/2 k rijst, 1 ei en de kruiden in een schaal en kneed tot een stevige bal, zet 30 minuten in de koelkast.
  2. Rol van het vleesmengsel ballen ca. 5 cm in doorsnee.
  3. Breng 1.5 l water aan de kook, doe voorzichtig de gehaktballen erin, voeg de wortel, de rest van de rijst en het bouillonblokje toe, kook op middelmatige hitte 35 min.
  4. Klop de eiwitten stijf, mix met de garde de eigelen erdoor, voeg langzaam het citroensap toe, blijf mixen. Voeg nu 2 sl bouillon toe en blijf steeds mixen met langzame bewegingen.
  5. Voeg de saus voorzichtig aan de soep toe, beweeg de pan van links naar rechts tot de saus is opgenomen. Pas op dat het niet gaat schiften.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Soep