Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Joevarlakia ( gehaktballen soep met eicitroensaus) op tafel.
- Doe het gehakt met de peterselie, selderij, ui, knoflook, 1/2 k rijst, 1 ei en de kruiden in een schaal en kneed tot een stevige bal, zet 30 minuten in de koelkast.
- Rol van het vleesmengsel ballen ca. 5 cm in doorsnee.
- Breng 1.5 l water aan de kook, doe voorzichtig de gehaktballen erin, voeg de wortel, de rest van de rijst en het bouillonblokje toe, kook op middelmatige hitte 35 min.
- Klop de eiwitten stijf, mix met de garde de eigelen erdoor, voeg langzaam het citroensap toe, blijf mixen. Voeg nu 2 sl bouillon toe en blijf steeds mixen met langzame bewegingen.
- Voeg de saus voorzichtig aan de soep toe, beweeg de pan van links naar rechts tot de saus is opgenomen. Pas op dat het niet gaat schiften.