4 soorten bruschetta

4 soorten bruschetta

Smulweb imageSmulweb

Vier verschillende bruschetta's om te delen. Kies voor tomaat en basilicum, all olio e aglio, mascarpone met parmaham en vijgen of drie soorten kaas. Grill het brood, wrijf met knoflook en druppel olijfolie er overheen en beleg vervolgens met de verschillende ingrediënten.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke 4 soorten bruschetta op tafel.

  1. Grill het brood in een droge grillpan tot het mooie goudbruine strepen heeft. Wrijf met de snijkant van de knoflook over het geroosterde brood en druppel de olijfolie erover.
  2. Voor de bruschette met tomaat en basilicum: Snijd 4 kleine tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in vieren en meng het met 1 kleine gesnipperde rode ui, 1 1/2 el olijfolie en 3 el verse basilicum in reepjes. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper en schep op de bruschette.
  3. Voor de bruschette all olio e aglio: Verwarm 4 el olijfolie extra vierge in een steelpan en fruit 4 grote tenen knoflook, in flinterdunne plakjes, heel zachtjes tot de plakjes net iets kleuren. Neem de pan van het vuur en roer 1/4 rode peper, in fijne reepjes, 1 el fijngehakte platte peterselie, (zee)zout en versgemalen zwarte peper naar smaak erdoor. Schep dit oliemengsel met plakjes knoflook over de geroosterde sneden brood (bestrijk ze niet eerst met knoflook en olijfolie!).
  4. Voor de bruschette met mascarpone, parmaham en vijgen: Bestrijk de bruschette met 75 g mascarpone en beleg ze met een paar blaadjes rucolasla, 1/2 plakje Parmaham, een 1/4 verse vijg en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
  5. Voor de bruschette met drie soorten kaas: Wrijf 1 tl zwarte peperkorrels in een vijzel tot grove korrels. Bestrijk de bruschette met 125 g ricotta (kaas) en leg op elke bruschetta 1 mini-mozzarellabolletje en een krul Parmezaanse kaas. Druppel er wat olijfolie extra vierge over en strooi er 1 el verse oreganoblaadjes, de peperkorrels en wat (zee)zout over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Bruschetta