Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke 4 soorten bruschetta op tafel.
- Grill het brood in een droge grillpan tot het mooie goudbruine strepen heeft. Wrijf met de snijkant van de knoflook over het geroosterde brood en druppel de olijfolie erover.
- Voor de bruschette met tomaat en basilicum: Snijd 4 kleine tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in vieren en meng het met 1 kleine gesnipperde rode ui, 1 1/2 el olijfolie en 3 el verse basilicum in reepjes. Breng op smaak met (zee)zout en versgemalen zwarte peper en schep op de bruschette.
- Voor de bruschette all olio e aglio: Verwarm 4 el olijfolie extra vierge in een steelpan en fruit 4 grote tenen knoflook, in flinterdunne plakjes, heel zachtjes tot de plakjes net iets kleuren. Neem de pan van het vuur en roer 1/4 rode peper, in fijne reepjes, 1 el fijngehakte platte peterselie, (zee)zout en versgemalen zwarte peper naar smaak erdoor. Schep dit oliemengsel met plakjes knoflook over de geroosterde sneden brood (bestrijk ze niet eerst met knoflook en olijfolie!).
- Voor de bruschette met mascarpone, parmaham en vijgen: Bestrijk de bruschette met 75 g mascarpone en beleg ze met een paar blaadjes rucolasla, 1/2 plakje Parmaham, een 1/4 verse vijg en bestrooi met versgemalen zwarte peper.
- Voor de bruschette met drie soorten kaas: Wrijf 1 tl zwarte peperkorrels in een vijzel tot grove korrels. Bestrijk de bruschette met 125 g ricotta (kaas) en leg op elke bruschetta 1 mini-mozzarellabolletje en een krul Parmezaanse kaas. Druppel er wat olijfolie extra vierge over en strooi er 1 el verse oreganoblaadjes, de peperkorrels en wat (zee)zout over.