Ovenschotel van makreel en aubergine

Ovenschotel van makreel en aubergine

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke ovenschotel van makreel en aubergine die je zeker moet proberen. De aubergine wordt gaar en bruin gebakken in ui en knoflook. Daarna voeg je rozijnen en oregano toe en kruid je het geheel met zout en peper. De makreelfilets worden ingewreven met zout, peper en citroensap en gaan bovenop de aubergine. De ovenschotel wordt tenslotte afgemaakt met een Griekse yoghurt en eimengsel.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel van makreel en aubergine op tafel.

  1. Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze 10 minuten liggen. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Dep de aubergine droog met keukenpapier en schep de blokjes door het ui mengsel. Bak de aubergine op een hoge stand in 2-4 minuten gaar en bruin.
  3. Schep de rozijnen en oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.
  4. Wrijf de makreelfilets in met zout, peper en wat citroensap. Verdeel het auberginemengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de makreelfilets erop.
  5. Meng de Griekse yoghurt met het ei, de rest van het citroensap en de laatste lepel olijfolie. Schenk dit mengsel over de vis.
  6. Schuif de schotel in het midden van de oven en bak de makreel in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Groente Aubergine