- 2 Avocado
- 60 g Appel azijn
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Avocado en zalm voorgerecht op tafel.
- Halveer avocado's in lengte en verwijder pitten. Haal het vruchtvlees voorzichtig uit en snijd het in blokjes van 2 x 2 cm. Bewaar 4 van de buitenste delen van de avocado's.
- Doe de avocado-blokjes in een mengschaal en besprenkel ze met citroensap. Voeg de zalm toe en meng lichtjes. VOOR DE VINAIGRETTE-SAUS:
- Meng mosterd, azijn en poedersuiker goed door elkaar.
- Voeg geleidelijk olie toe terwijl je met een garde blijft kloppen. Blijf mixen totdat de vinaigrette een goede dikte heeft gekregen.
- Breng op smaak met zout, peper en tabasco (voeg naar eigen smaak toe). VERDER:
- Verdeel slabladeren over de avocado-helften. Leg er twee op elke helft.
- Meng de vinaigrette-saus door het zalm-mengsel. Vul de avocado-helften.
- Verdeel eierdooierkruimels over het zalm-mengsel en garneer met spek.