Provencaalse runderstoofpot

Provencaalse runderstoofpot

Smulweb imageSmulweb

De Provençaalse runderstoofpot; succulent rundvlees, wortels, tomaten, knoflook en witte wijn, gekruid met bouquet garni en geserveerd met boterachtig zachte aardappelpuree of knapperig brood. Slow cook 5-7 uur en eindig met sinaasappelsap, zest en peterselie.

120 min bereiden

hoofdgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 150 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 14 stappen deze heerlijke Provencaalse runderstoofpot op tafel.

  1. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan met zware bodem.
  2. Bak op middelhoog vuur al roerend het spek 4-5 minuten of tot het bruin is en vet vrijgekomen is.
  3. Schep met een schuimspaan het spek in de binnenpan en zet de slowcooker op hoog.
  4. Leg een deel van de blokjes vlees in een enkele laag in de koekenpan (doe de pan niet te vol, want dan stooft het vlees gaar in zijn eigen sappen en wordt het niet bruin).
  5. Bak een portie vlees in 6-8 minuten rondom bruin.
  6. Schep een gebakken portie vlees in de binnenpan en braad de resterende porties vlees op dezelfde manier. Voeg indien nodig extra olie toe.
  7. Doe de resterende olie en de ui in de koekenpan en fruit de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de wortels toe en bak ze in 5 minuten zacht.
  8. Roer de tomaten, tomatenpuree en knoflook erdoor en schep het geheel dan in de binnenpan.
  9. Schenk de wijn en bouillon erbij en voeg het bouquet garni en de ui met kruidnagels toe.
  10. Doe de deksel op de pan en zet de slowcooker op laag.
  11. Verwarm alles 5-7 uur tot vlees en groenten zacht zijn.
  12. Schep het vet van het oppervlak, voeg zout en peper toe en gooi het bouquet garni en de ui weg.
  13. Roer tot slot de rasp, het sinaasappelsap en de peterselie erdoor.
  14. Om de saus wat meer te binden gebruik je maizena of aardappelzetmeel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Kruiden Soep Sauzen