Mangosorbetijs zonder ijsmaakmachine

Mangosorbetijs zonder ijsmaakmachine

Smulweb imageSmulweb

Mango sorbetijs maken zonder ijsmaakmachine? Kan prima met dit recept! Maak een siroop van suiker en water, en pureer verse mango met limoensap en -rasp. Vries het mengsel een paar uur in, roer regelmatig en het resultaat is een heerlijk frisse en fruitige sorbetijs.

120 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 450 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Mangosorbetijs zonder ijsmaakmachine op tafel.

  1. Breng water met suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Laat alles 5 minuten doorkoken. Laat de siroop vervolgens afkoelen.
  3. Rasp de limoenschil en pers het sap uit de vrucht.
  4. Pureer de mango met de limoenrasp, het sap en de siroop.
  5. Doe de puree in een diepvriesdoos en plaats deze voor 3 uur in de vriezer.
  6. Roer elke 30 minuten goed door, zodat de sorbetijs niet hard wordt.
eet smakelijk