- 127.5 g Blue curacao
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Blue curacao op tafel.
- Week de gelatine in ruim water gedurende 10 minuten. Vet intussen een plat bord dun in met boter.
- Breng in een steelpan 4 el water aan de kook. Voeg de basterdsuiker toe en laat oplossen. Knijp de gelatine goed uit en voeg al roerende toe aan het watermengsel. Roer er vervolgens 2 1/2 el Blue Curacao doorheen. Schenk het mengsel op het ingevette bord en laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
- Snijd de opgesteven gelatine kris kras in hele kleine stukjes. Snijd de limoen doormidden en snijd van elke helft 2 dunne plakjes af. Pers de rest van de limoen uit.
- Schenk in elk glas 1 1/2 el Blue Curacao. Haal het ijs uit de vriezer en laat het gedurende 10 minuten iets zachter worden. Schep met een ijsbolletjestang of lepel 3 bolletjes ijs in elk glas en sprenkel er limoensap overheen. Vul de glazen aan met Spa citron.
- Garneer het geheel met een toef slagroom en bestrooi met stukjes blauwe gelatine. Steek een plakje limoen aan de rand van het glas en verfraai met een rietje en kaarsjes.