Blue curacao

Blue curacao

Smulweb imageSmulweb

Een verfrissend ijsdessert met Blue Curacao, limoen, slagroom en stukjes blauwe gelatine. Ideaal voor de zomerse dagen. Het recept omvat ook de geschikte verhoudingen en een stapsgewijze aanpak.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 127.5 g Blue curacao

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Blue curacao op tafel.

  1. Week de gelatine in ruim water gedurende 10 minuten. Vet intussen een plat bord dun in met boter.
  2. Breng in een steelpan 4 el water aan de kook. Voeg de basterdsuiker toe en laat oplossen. Knijp de gelatine goed uit en voeg al roerende toe aan het watermengsel. Roer er vervolgens 2 1/2 el Blue Curacao doorheen. Schenk het mengsel op het ingevette bord en laat afkoelen en opstijven in de koelkast.
  3. Snijd de opgesteven gelatine kris kras in hele kleine stukjes. Snijd de limoen doormidden en snijd van elke helft 2 dunne plakjes af. Pers de rest van de limoen uit.
  4. Schenk in elk glas 1 1/2 el Blue Curacao. Haal het ijs uit de vriezer en laat het gedurende 10 minuten iets zachter worden. Schep met een ijsbolletjestang of lepel 3 bolletjes ijs in elk glas en sprenkel er limoensap overheen. Vul de glazen aan met Spa citron.
  5. Garneer het geheel met een toef slagroom en bestrooi met stukjes blauwe gelatine. Steek een plakje limoen aan de rand van het glas en verfraai met een rietje en kaarsjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel Fruit