Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel asperges op tafel.
- Snijd de ui klein. Pers de knoflook.
- Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Strip de tijmblaadjes van de takjes. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Ontdooi de bladerdeeg. Kook de asperges in 8-10 minuten gaar en giet ze af.
- Verwarm de boter in de pan, fruit de knoflook, ui en tijm op laag vuur totdat de ui glazig is.
- Klop de eieren los, voeg de feta en het ui-knoflook-tijmmengsel toe, breng op smaak met zout en peper.
- Vet de ovenschaal in en beleg met het bladerdeeg. Leg de groene en witte asperges om en om in de schaal. Schenk het ei-uien-kaasmengsel erover en bestrooi met de geraspte oude kaas.
- Plaats de schotel ongeveer 20 minuten in de oven en zet eventueel de laatste minuten de grill aan om een krokant korstje te krijgen.