Ovenschotel asperges

Ovenschotel asperges

Smulweb imageSmulweb

Een lekkere ovenschotel met witte en groene asperges, feta en knoflook, ui en tijm. En een knapperig korstje van bladerdeeg met oude kaas erbovenop. Dat maakt het helemaal af!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Ovenschotel asperges op tafel.

  1. Snijd de ui klein. Pers de knoflook.
  2. Schil de witte asperges en snijd 2 cm van de onderkant. Strip de tijmblaadjes van de takjes. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Ontdooi de bladerdeeg. Kook de asperges in 8-10 minuten gaar en giet ze af.
  4. Verwarm de boter in de pan, fruit de knoflook, ui en tijm op laag vuur totdat de ui glazig is.
  5. Klop de eieren los, voeg de feta en het ui-knoflook-tijmmengsel toe, breng op smaak met zout en peper.
  6. Vet de ovenschaal in en beleg met het bladerdeeg. Leg de groene en witte asperges om en om in de schaal. Schenk het ei-uien-kaasmengsel erover en bestrooi met de geraspte oude kaas.
  7. Plaats de schotel ongeveer 20 minuten in de oven en zet eventueel de laatste minuten de grill aan om een krokant korstje te krijgen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Vegetarische ovenschotel