Gegratineerde broccoli met heerlijke knoflookpuree

Gegratineerde broccoli met heerlijke knoflookpuree

Smulweb imageSmulweb

Gegratineerde broccoli met heerlijke knoflookpuree. Een heerlijke combinatie van verse broccoli en geraspte kaas die goudbruin gratineert in de oven. En als bonus, gestampte aardappelen met crème fraîche, knoflook en nootmuskaat. En als extra bonus, geroosterde pijnboompitten! Eet smakelijk!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Gegratineerde broccoli met heerlijke knoflookpuree op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op de grillstand.
  2. Snijd de ui in stukken en pers de knoflookteentjes uit boven een bakje of schaaltje.
  3. Schil de aardappelen en snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 5 minuten.
  4. Kook de aardappelen met de gesneden ui in 15 minuten gaar.
  5. Rooster de pijnboompitjes droog in een koekenpan en bewaar deze in een schaaltje tot gebruik.
  6. Doe 3/4 van de broccoli in een ovenschaal, strooi de geraspte kaas erover en laat deze goudbruin gratineren in het midden van de oven.
  7. Doe de rest van de gekookte broccoli bij de gare aardappelen, voeg de geperste knoflook toe en stamp het mengsel goed fijn.
  8. Meng de helft van een bekertje crème fraîche door de puree en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  9. Strooi de geroosterde pijnboompitjes tot slot over de goudbruin gegratineerde broccoli. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Broccoli