Asperge soepje

Asperge soepje

Smulweb imageSmulweb

Met de asperges in de hoofdrol deze keer: Asperge soepje. Lekker zacht en romig van smaak, en daarbij een vleugje kippenbouillon. Peper en zout is onmisbaar, dus dat voegen wij met plezier toe. Perfect als voorgerechtje bij elk diner.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Asperge soepje op tafel.

  1. Schil de asperges en snijd het houterige onderkantje eraf. Doe deze in een pan met ongeveer 1,5 liter water en het kippenbouillonblokje.
  2. Breng het geheel aan de kook en laat het op zacht vuur 5 minuten doorkoken.
  3. Draai het vuur uit en laat het 30 minuten staan. Pureer de soep goed met een staafmixer en roer het door een zeef.
  4. Zet de pan weer op laag vuur en voeg geleidelijk aan kookroom toe.
  5. Voeg peper en zout toe naar smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Amuses