Dorade gevuld met garnalen

Dorade gevuld met garnalen

Smulweb imageSmulweb

Een dorade gevuld met garnalen, bedekt met met chermoula ingesmeerd en op een bedje met aardappelen, groenten, olijfolie en een scheutje citroensap. De dorade is alleen nog even in de oven nodig om het gerecht af te maken. Geef er Marokkaanse of Turkse salades bij, brood of saffraanrijst.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Dorade
  • 200 g Gedroogde garnalen
  • 0.5 tl Chilipoeder

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Dorade gevuld met garnalen op tafel.

  1. Vermeng in een kom de platte fijngehakte peterselie, de fijngehakte verse koriander, de fijngeperste teen knoflook, de specerijen, zout naar smaak, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen. Vermeng alles goed tot een chermoula (=marinade). Voeg er de garnalen aan toe en schep door elkaar.
  2. Leg in een platte ovenschotel of in een tajine de in plakjes gesneden groenten. Bedek de bodem eerst met plakjes aardappel, daarbovenop de schoongemaakte en in plakjes gesneden groene en rode paprika's, dan één in plakjes gesneden tomaat, de in ringen gesneden ui en eindig met de tweede in plakjes gesneden tomaat.
  3. Neem een beetje van de marinade (zonder de garnalen) en smeer daar de dorade van binnen en van buiten mee in. (De dorade eerst schoonmaken van binnen, de kop naar keuze laten zitten en goed afspoelen). Vul de binnenkant van de dorade goed met de met garnalen vermengde chermoula en druk de vis niet helemaal dicht.
  4. Leg de gevulde vis op het groentenbed in de ovenschaal of de tajine
  5. giet er een scheut olijfolie overheen en bestrooi met wat zout. Leg er een paar plakjes citroen bovenop.
  6. Zet de schaal of de tajine (zonder deksel) in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat 20-30 minuten bakken (baktijd afhankelijk van de vis en van de oven). Bedruip de vis af en toe met het vocht dat vrijkomt tijdens het bakken. Laat de schotel na de baktijd even rusten in de oven.
  7. Dien dan op in de tajine of op een mooie schaal en serveer er verschillende salades bij, Marokkaans of Turks brood of saffraanrijst.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees