Beste chocotaart van rudolf

Beste chocotaart van rudolf

Smulweb imageSmulweb

Proef de beste chocotaart van Rudolf! Maak dit feestje in je mond met drie lagen luchtige cake en een perfect glanzende chocolade icing. Snijd de taart aan met een groot warm mes en deel het met vrienden en familie.

60 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water
  • 250 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Beste chocotaart van rudolf op tafel.

  1. Breng het water aan de kook en voeg direct het cacaopoeder toe, zodat het oplost. Laat het cacaowater afkoelen.
  2. Meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg de karnemelk, olie en eieren toe en roer tot een glad beslag. Roer als laatste het cacaowater erdoorheen en laat 1 uur rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  4. Verdeel het beslag over 3 beboterde bakvormen (met bakpapier op de bodem, zodat de cake makkelijk loslaat) en bak de cakes in ongeveer 50 minuten gaar. Haal ze na het bakken uit de oven en laat ze volledig afkoelen. (Als je geen 3 bakvormen hebt, bak je ze in 3 etappes.)
  5. Smelt de chocolade au bain-marie (ik doe het altijd in de magnetron) en roer de klontjes boter erdoorheen. Voeg de poedersuiker en zure room toe en klop met de mixer tot een iets luchtige crème.
  6. Besmeer elke plak cake met een laag icing en leg de plakken cake op elkaar.
  7. Besmeer de taart rondom ook met een laagje icing en laat hem opstijven in de koelkast. Eventueel kun je daarna nog een laagje icing aanbrengen als je nog over hebt (dit kan ook de volgende dag pas).
  8. Je kunt de taart nu nog decoreren met chocolaatjes, vlokken enzovoort.
  9. Snijd de taart aan met een groot warm gemaakt mes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Cake Chocolade taart