Volendamse soezen met room

Volendamse soezen met room

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke Volendamse soezen met room. Prik een gaatje en vul ze met zelfgemaakte gele crème van eierdooiers, suiker, vanillesuiker en bloem. Bak ze goudgeel en bestrooi met poedersuiker. Perfect voor elke gelegenheid!

45 min bereiden

ontbijt

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Volendamse soezen met room op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Breng water met boter en zout aan de kook.
  2. Voeg in één keer het meel toe en roer goed met een houten lepel tot er een bal gevormd is. Haal de pan van het vuur en doe het deeg in een Kitchenaid of mengkom.
  3. Meng het eerste ei erdoorheen met behulp van een Kitchenaid of mixer. Voeg daarna het tweede ei toe. Blijf goed mixen.
  4. Leg bakpapier op de ovenplaat. Plaats hierop de hoopjes deeg met wat afstand. Laat de soezen in 15 minuten rijzen. Zet de temperatuur daarna terug naar 180°C en laat in nog 25-30 minuten gaar en goudgeel worden.
  5. Laat de soezen goed afkoelen op een rooster.
  6. Klop eierdooiers, suiker en vanillesuiker (of merg) glad tot een gele crème. Zeef de bloem erboven en roer tot een glad mengsel.
  7. Breng de melk in een pannetje aan de kook. Voeg de melk toe aan het eimengsel en roer goed. Breng alles onder voortdurend roeren weer aan de kook tot de room wat dikker wordt.
  8. Doe de room terug in de kom en laat het koud worden terwijl je de kom in koud water hangt.
  9. Prik een gaatje in de koude soezen en spuit met behulp van een (blaas-)spuit de room in de soezen.
  10. Bestrooi voor het opdienen de soezen met poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel