Gevulde appels met stroopwafel en mascarpone

Gevulde appels met stroopwafel en mascarpone

Smulweb imageSmulweb

Gevulde appels met stroopwafel en mascarpone, een hemelse combinatie! Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en hol de appels uit. Verkruimel de stroopwafels en vul de appels met dit mengsel. Bak de appels met boter en serveer met een lepel van het romige mascarpone-mengsel.

15 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gevulde appels met stroopwafel en mascarpone op tafel.

  1. Verkruimel de stroopwafels.
  2. Was de appels en boor de klokhuizen uit de appels.
  3. Klop de mascarpone met vanillesuiker en honing.
  4. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en beboter aparte schaaltjes voor elke appel.
  5. Vul de holtes in de appels met de verbrokkelde stroopwafels en leg er eventueel wat omheen.
  6. Leg een klontje boter op elke appel en wat klontjes boter naast de appel.
  7. Zet de appels op een bakplaat of rooster in de oven en haal ze er na 15 tot 20 minuten uit.
  8. Zet de appels in het schaaltje op een bordje en schep op elke appel een dot van het mascarpone-mengsel.
eet smakelijk