- 2000 g Knolselderij
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Heerlijke ouderwetse vegetarische ovenschotel op tafel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Zet de knolselderij op met zoveel water, dat deze net onderstaat. Kook deze met weinig zout in 15-20 minuten gaar. Kook de aardappels met weinig zout in 20 minuten gaar.
- Verhit de boter en de olie in een koekenpan en bak de uien zachtjes gedurende een paar minuten. Voeg de knoflook en winterwortel toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de champignons toe en laat dit geheel nog eens 5 minuten op een niet te hoog vuur bakken.
- Voeg tot slot de sojasaus toe en laat dit een minuutje meepruttelen. Breng pittig op smaak met zout, peper en wat druppels tabasco.
- Los de bouillon tabletten op in de melk. Pureer de aardappel en de knolselderij en voeg bij elkaar. Maak een smeuïge puree met de melk. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de helft van de puree over de ingevette ovenschotel. Verdeel hierover de wortelmassa en tenslotte de rest van de puree.
- Verdeel hierover de kaas en bak de ovenschotel gedurende 20 minuten in het midden van de oven.