Franse tomatentaart met gruyere

Franse tomatentaart met gruyere

Smulweb imageSmulweb

Een Franse tomatentaart gevuld met gruyere is een feestelijk gerechtje, wat ook makkelijk is te maken. Leg plakken sappige tomaat in de taartbodem en bestrooi het met gruyère kaas, mosterd en provençaalse kruiden. Bak de taart goudbruin in de oven. Bon appétit!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Franse tomatentaart met gruyere op tafel.

  1. Laat het bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Verdeel het bladerdeeg over een pizzavorm (bij voorkeur met antiaanbaklaag) of een ondiepe, ronde ovenschaal.
  4. Bestrijk de bodem met een dun laagje mosterd.
  5. Snijd de tomaten in plakken van ongeveer een centimeter dik en gooi de bovenste en onderste stukken weg.
  6. Rasp de gruyèrekaas met een kaasrasp.
  7. Bedek de deegbodem vervolgens met een flinke laag geraspte gruyèrekaas.
  8. Leg daar bovenop de plakken tomaat en maak hiervan een dikke, goedgevulde laag. Zorg ervoor dat de tomaten zoveel mogelijk aansluiten.
  9. Bestrooi het geheel vervolgens naar smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden en bedruppel het met olijfolie.
  10. Schuif de tomatentaart op de onderste richel in de oven en bak de taart 30-35 minuten.
  11. Kijk daarna of de taart gaar en krokant genoeg is. Indien nodig kan hij nog iets langer in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart