Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Pasta met danablu en tonijn op tafel.
- Was de courgettes en schaaf ze in lange, dunne plakken. Snijd de plakken in smalle reepjes zoals de pasta. Snijd ook het restantje van binnenkant courgette in blokjes.
- Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes en hak de zwarte olijven. Verhit de olie in een grote pan. Laat de sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken.
- Voeg de courgettereepjes en blokjes toe en laat deze in ca. 3 minuten op een matig hoog vuur zacht worden.
- Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, zout en basilicum toe. Breng het mengsel op smaak.
- Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem uitlekken in een vergiet.
- Laat de tonijnmoot uitlekken en verdeel hem in niet al te kleine stukjes.
- Voeg de tonijn en pasta toe aan het courgette mengsel en schep alles goed door elkaar. Serveer direct.