Pasta met danablu en tonijn

Pasta met danablu en tonijn

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht van pasta, courgette, zongedroogde tomaat en zwarte olijven. Maak het af met danablu en tonijn en serveer direct.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pasta met danablu en tonijn op tafel.

  1. Was de courgettes en schaaf ze in lange, dunne plakken. Snijd de plakken in smalle reepjes zoals de pasta. Snijd ook het restantje van binnenkant courgette in blokjes.
  2. Snijd de zongedroogde tomaten in smalle reepjes en hak de zwarte olijven. Verhit de olie in een grote pan. Laat de sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes bakken.
  3. Voeg de courgettereepjes en blokjes toe en laat deze in ca. 3 minuten op een matig hoog vuur zacht worden.
  4. Voeg de zongedroogde tomaten, olijven, zout en basilicum toe. Breng het mengsel op smaak.
  5. Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat hem uitlekken in een vergiet.
  6. Laat de tonijnmoot uitlekken en verdeel hem in niet al te kleine stukjes.
  7. Voeg de tonijn en pasta toe aan het courgette mengsel en schep alles goed door elkaar. Serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta