Shepherds pie cottage pie

Shepherds pie cottage pie

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Shepherd’s of Cottage pie gevuld met gehakt, wortelen, erwten en champignons. De laag aardappelpuree en geraspte kaas maken het helemaal af! Ideaal voor een gezellige avond!

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

  • 60 g à la minute aardappelpuree

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Shepherds pie cottage pie op tafel.

  1. Snijd de gepelde tomaten, ui, champignons en wortelen in kleine stukjes. Rasp indien nodig de kaas. Bereid vervolgens de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Zet de champignonsoep aan met de helft van de hoeveelheid water als aangegeven op de verpakking en laat deze 5 minuten koken.
  3. Bak het gehakt in een wok tot het rul en bruin is. Voeg de ui, champignons, wortelen en erwten toe en laat deze fruiten bij het gehakt. Voeg eventueel andere groenten naar keuze toe. Voeg daarna 2 eetlepels knoflook, de tomatenpuree, gepelde tomaat en champignonsoep toe. Voeg op het laatst nog een ei toe.
  4. Vet een ovenschaal in en schep een bodem van het gehakt-/groentemengsel in de schaal. Bedek deze laag met aardappelpuree. Strooi een flinke laag geraspte kaas over de aardappelpuree.
  5. Bak de Cottage Pie 25 minuten op stand 4 (200 ºC) in de oven. Laat de pie daarna nog 5 minuten op tafel staan zodat deze kan nagaren. Serveer en geniet van je maaltijd!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees