Tomaten-aardappelgratin met italiaanse kazen

Tomaten-aardappelgratin met italiaanse kazen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke tomaten en aardappel gratin met Italiaanse kazen zoals gorgonzola en Parmezaanse kaas en toppings van salami en bieslook. Bak het gerecht af in de oven en geniet van de rijke smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 g Geraspte kaas Parmezaanse
  • 3 el Bieslook vers

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tomaten-aardappelgratin met italiaanse kazen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de tomaten in plakken. Verdeel de mozzarella in plakjes.
  3. Vet een vierkante ovenschaal in.
  4. Schik de plakjes aardappel en tomaat om en om dakpansgewijs in de ovenschaal. Strooi er peper en zout over. Verdeel de plakjes mozzarella en de in stukjes gesneden gorgonzola erover.
  5. Verwarm de boter met de olijfolie, roer de Parmezaanse kaas erdoor en verdeel het mengsel over de ovenschotel.
  6. Bak het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  7. Snijd de salami in smalle reepjes, bak ze even in de koekenpan en strooi ze met de bieslook vóór het serveren over de gratin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Kaas Sauzen Ovenschotel