Aardappelgratin met roquefort

Aardappelgratin met roquefort

Smulweb imageSmulweb

Ga voor deze heerlijk romige aardappelgratin met roquefort. Dunne plakjes aardappel, sjalotjes, knoflook en een mix van melk, kookroom en eidooier. Lekker en gemakkelijk, binnen 40 minuten op tafel. Serveer eventueel met een groene salade erbij.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardappelgratin met roquefort op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes.
  3. Vet een lage ovenschaal of 4 éénpersoonsschaaltjes in met de helft van de olijfolie.
  4. Meng de gepelde teentjes knoflook met de melk, de kookroom en de eidooier. Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed door.
  5. Schep de aardappelschijfjes en de sjalotjes door dit mengsel.
  6. Schep de helft in de ovenschaaltjes, verkruimel de helft van de kaas erboven en verdeel de andere helft van het aardappelmengsel erover. Verdeel de rest van de verkruimelde roquefort en de peterselie erover en sprenkel er 1 eetl. olijfolie over.
  7. Zet het gerecht ca. 40 minuten in de oven totdat het lichtbruin en gaar is.
  8. Serveer eventueel met een groene salade erbij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Aardappelgratin