- 2 Rode peper
- 800 g Pruim Tros Tomaat
- 900 g Dorade
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Spaanse vissoep met chorizo op tafel.
- Verhit een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg een flinke scheut olijfolie, de knoflook, rode peper en gehakte basilicumstelen toe. Bak alles 1 minuut en voeg de chorizo toe. Bak nog een paar minuten tot de worst bruin wordt en voeg de witte wijn, tomaten, rijst en kikkererwten toe. Breng goed op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper en laat 10 minuten zachtjes koken tot de rijst net gaar is.
- Zet ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur om de pangrattato te maken. Voeg de olijfolie toe, laat in ongeveer 1 minuut heet worden en voeg het broodkruim, de bladpeterselie en citroenrasp toe. Bak een paar minuten tot alles goudbruin en knapperig is en zet apart.
- Nadat de soep 10 minuten zachtjes heeft gekookt, moet hij een beetje zijn ingedikt. Schenk er circa 200 ml heet water bij en breng aan de kook.
- Snijd elke visfilet in een aantal stukken en voeg ze samen met de garnalen voorzichtig toe aan de soep. Kook nog 5 minuten tot de vis gaar is en de garnalen roze zijn.
- Roer, als de vis perfect gaar is, de basilicumblaadjes door de soep.
- Schep de soep in warme kommen en schep er een flinke lepel pangrattato over de soep. Serveer met een paar partjes citroen om erover uit te knijpen.