Bognas gevulde courgettes

Bognas gevulde courgettes

Smulweb imageSmulweb

Heb je al eens gevulde courgettes gegeten? Het is een heerlijk fris gerechtje dat je in een handomdraai op tafel zet. Gevuld met een mengsel van spekjes, ui, courgette, kaas en peterselie. Gegarandeerd succes bij jong en oud!

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 0.4 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Bognas gevulde courgettes op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe de tomatenblokjes, gesnipperde ui en knoflook in een vuurvaste schaal. Maak op smaak met wat peper, zout en basilicum.
  3. Was de courgettes en verwijder de uiteinden. Snijd de courgettes in de lengte door midden en verwijder de zaadlijsten met een lepel. (Worden niet meer gebruikt: eventueel gebruiken voor een lekkere courgettesoep?)
  4. Bak de spekblokjes langzaam in een droge koekenpan op een lage warmtebron knapperig. Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak deze mee tot ze glazig zijn.
  5. Snijd 1 courgettehelft in hele kleine blokjes. Bak deze mee met de spek en ui in de pan en breng op smaak met peper en zout.
  6. Roer het grootste deel van de geraspte kaas en de peterselie door de courgettemassa.
  7. Leg de overgebleven 3 courgettehelften in de saus in de vuurvaste schaal. Vul ze met de spek/ui/kaas/courgettemassa. Strooi eventueel nog wat geraspte kaas over de courgettes.
  8. Zet de schaal plm. 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen