Advocaat-bosvruchten bavarois

Advocaat-bosvruchten bavarois

Smulweb imageSmulweb

Een advocaat-bosvruchten bavarois mag niet ontbreken op een (diner-)feestje. Romig, fruitig en een plaatje om te zien. Het recept is makkelijker dan je denkt!

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Advocaat-bosvruchten bavarois op tafel.

  1. Week 1 blaadje gelatine in koud water.
  2. Breng de bosvruchten met 50 g suiker aan de kook. Haal van het vuur en los hier al roerend het uitgeknepen gelatineblaadje in op. Zet apart om af te koelen, af en toe omroeren.
  3. Klop de slagroom stijf in de koude kom en zet koel weg. Week 1,5 blaadje gelatine in koud water.
  4. Klop het eidooier met 35 g suiker luchtig boven een warmwaterbad.
  5. Roer de mascarpone erdoor en verwarm de advocaat zachtjes in de magnetron.
  6. Los vervolgens, al kloppend, de gelatine in de advocaat op.
  7. Meng de advocaat met de mascarponemassa en laat even afkoelen.
  8. Spatel nu de helft van de stijfgeklopte slagroom erdoor en verdeel over de glazen.
  9. Zet de glazen 20 minuten in de koelkast.
  10. Spatel nu de rest van de slagroom door de bosvruchtenmassa en verdeel over de glazen.
  11. Zet de glazen MINSTENS 4 uur in de koelkast.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts