Bladerdeeg met kip- kaasvulling

Bladerdeeg met kip- kaasvulling

Smulweb imageSmulweb

Bladerdeeg met kip en kaasvulling. Heerlijk gevuld met kipfilet, spinazie, gorgonzola en bechamelsaus. Perfect voor een diner voor het hele gezin en gemakkelijk te maken!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(5)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Bladerdeeg met kip- kaasvulling op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook op laag vuur tot hij zachtgeel is. Roerbak de spinazie kort mee tot hij slap wordt. Laat hem afkoelen en druk zo veel mogelijk vocht eruit.
  3. Maak de bechamelsaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Vet een ovenschaal in van circa 20 x 30 cm en bekleed deze met het bladerdeeg. Laat overtollige flappen over de rand hangen.
  5. Bestrooi de kipfilet of rollade met peper en zout en leg een dunne laag op het deeg. Verdeel hierover een laag spinazie. Giet vervolgens een laagje bechamelsaus over de spinazie. Herhaal dit proces totdat de taart ongeveer 5 cm hoog is. Verdeel in het midden van de vulling de plakjes gorgonzola. Eindig met bechamelsaus.
  6. Vouw het restant van het bladerdeeg over de vulling zodat een mooi pakketje ontstaat. Smeer het bladerdeeg licht in met olijfolie en bak het gerecht circa 20 minuten in de oven.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg