Zuricher geschnetzeltes met rosti en champignons

Zuricher geschnetzeltes met rosti en champignons

Smulweb imageSmulweb

Deze klassieker uit de Zwitserse keuken is een feestmaal, wat wil je met zo'n heerlijk stukje vlees in een romige saus? De rosti zorgt voor een hartige crunch en perfecte balans met de smeuïge champignons.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zuricher geschnetzeltes met rosti en champignons op tafel.

  1. Boen de aardappels schoon en kook ze 12-15 minuten in ruim water met zout. Laat de aardappels afkoelen, rasp ze met een grove rasp en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verhit boter in een koekenpan en doe de aardappelrasp in de pan. Druk goed aan en bak de rösti aan beide zijden goudbruin op middelhoog vuur.
  3. Snijd het vlees in reepjes en bestrooi met zout en peper. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui.
  4. Verhit een scheut olie in een pan en bak de vleesreepjes, ui en champignons kort aan. Blus af met wijn. Voeg de jus en room toe en laat inkoken.
  5. Breng de geschnetzeltes op smaak met zout en peper. Bestrooi met gesneden bieslook.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Champignons