Chocoladefudge

Chocoladefudge

Smulweb imageSmulweb

Niets is lekkerder dan zelfgemaakte chocoladefudge! Binnen een handomdraai heb je een overheerlijke traktatie gemaakt. Chocolade smelt, boter, gecondenseerde melk en voilà, chocolade fudge. Beetje af laten koelen, in stukken snijden en genieten!

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Chocoladefudge op tafel.

  1. Vet een rechthoekige vorm in met boter en leg op de bodem een velletje vetvrij papier.
  2. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom. Plaats de kom op een pan met kokend water. Voeg de boter en gecondenseerde melk toe en laat de chocolade al roerend smelten tot een dikke saus.
  3. Roer tot een egale massa en neem de kom van het waterbad. Roer enkele minuten zodat de massa afkoelt en iets dikker wordt.
  4. Schenk de chocolademassa in de vorm en strijk het oppervlak glad. Laat helemaal afkoelen en zet dan afgedekt in de koelkast om op te stijven.
  5. Keer de vorm om boven een snijplank (met een warm mes tussen de vorm en fudge langs gaan) als de fudge stevig is. Snijd de fudge in blokjes.
eet smakelijk