Roedjak manis

Roedjak manis

Smulweb imageSmulweb

Een zoete traktatie uit Indonesië. Een mix van fruit zoals mango, ananas en komkommer worden geserveerd met een zoet-spicy saus. Gegarandeerd een tropische verrassing.

10 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1.5 zoet zure appel

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Roedjak manis op tafel.

  1. Was de vruchten en komkommer maar schil ze niet, behalve de bananen. Snijd ze in blokjes, ook de ananas en de bananen in plakjes.
  2. Doe de suiker en water in een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Blijf roeren totdat de suiker smelt.
  3. Doe sambal en citroensap erbij en laat de saus tot een stroopje inkoken. Laat de saus afkoelen.
  4. Schenk de stroop over de vruchten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade