Orientaals varkensvlees (voor slowcooker of oven)

Orientaals varkensvlees (voor slowcooker of oven)

Smulweb imageSmulweb

Sappig en smaakvol, dat is wat je krijgt als je varkensvlees lekker marmergeurt in een langzame kookproces. Dit recept voor het Orientaals varkensvlees zit bomvol smaken van soja, ananas, en waanzinnige aroma's van ui en knoflook.

120 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 400 ml Water
  • 4 el Honing
  • 15 g Jumbo Fruitsap Ananas

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Orientaals varkensvlees (voor slowcooker of oven) op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat van de gekruide maïzena zodat het licht bedekt is.
  2. Verhit de olie in de pan en braad het vlees tot het lichtgekleurd is.
  3. Voeg de ui en de knoflook toe.
  4. Zet het vuur lager en voeg de paprika, ananas, champignons en tomaten toe. Laat dit op een zacht vuurtje staan terwijl je de saus maakt.
  5. Voeg de honing en de sojasaus aan de (warme) kippenbouillon toe. Maak de maïzena aan met wat ananassap en voeg dat toe aan de bouillon.
  6. Giet deze saus beetje voor beetje in de pan met de groenten, goed roeren en aan de kook brengen. Kijk zelf hoeveel saus je nodig hebt, het kan minder zijn.
  7. Proef even of het voldoende gekruid is.
  8. Doe nu alles over in de crockpot.
  9. Laat dit ongeveer 5-8 uur staan (afhankelijk van je slowcooker).
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees