Gehakt met aubergine en couscous

Gehakt met aubergine en couscous

Smulweb imageSmulweb

De geroosterde aubergine plakken vormen samen met het gehakt, abrikozen en pijnboompitten een ideale combinatie in dit gerecht. De couscous maakt het helemaal af.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(4)

  • 250 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehakt met aubergine en couscous op tafel.

  1. Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
  3. Klop de zure room los met knoflook, zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul.
  4. Bereid intussen de couscous (zie verpakking). Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten erdoor.
  5. Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Graan Aubergine Couscous