- 250 g Zure room
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gehakt met aubergine en couscous op tafel.
- Bestrijk de aubergineplakken met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze in een hete grillpan of koekenpan lichtbruin. Leg de plakken op keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper.
- Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan goudbruin.
- Klop de zure room los met knoflook, zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de bosuitjes 2 minuten. Voeg het gehakt met paprikapoeder, zout en peper toe en bak het rul.
- Bereid intussen de couscous (zie verpakking). Schep de abrikozen, koriander, 1 eetlepel olijfolie en de pijnboompitten erdoor.
- Schep de couscous op een warme platte schaal. Schep het gehaktmengsel in het midden met de aubergineplakken eromheen.