Romige ovenschotel met asperges ham blauwe kaas en spekjes

Romige ovenschotel met asperges ham blauwe kaas en spekjes

Smulweb imageSmulweb

Een topper voor de aspergeliefhebber: romige ovenschotel met asperges, ham, blauwe kaas en spekjes. De slagroom wordt ingekookt met blauwe kaas en over de schotel gegoten voor een extra lekkere touch. Tijd in de oven? 20 tot 30 minuten!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Romige ovenschotel met asperges ham blauwe kaas en spekjes op tafel.

  1. Laat de asperges heel goed uitlekken of maak verse asperges schoon en kook ze beetgaar.
  2. Kook de aardappelen en snijd ze in plakjes of gebruik kant-en-klare aardappelschijfjes (minder lekker!).
  3. Kook de slagroom wat in tot deze dikker wordt en los de blauwe kaas hierin op.
  4. Bak de spekreepjes knapperig in een droge koekenpan.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Verdeel de asperges in 4 pakjes en rol ze in de ham. Leg ze onder in de ovenschaal.
  7. Verdeel de aardappelplakjes over de asperges en ham.
  8. Strooi de gebakken spekreepjes over de aardappelplakjes.
  9. Giet de slagroom met gesmolten blauwe kaas over de schotel.
  10. Zet de schaal ongeveer 20-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de aardappelplakjes goudbruin kleuren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas