Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Romige ovenschotel met asperges ham blauwe kaas en spekjes op tafel.
- Laat de asperges heel goed uitlekken of maak verse asperges schoon en kook ze beetgaar.
- Kook de aardappelen en snijd ze in plakjes of gebruik kant-en-klare aardappelschijfjes (minder lekker!).
- Kook de slagroom wat in tot deze dikker wordt en los de blauwe kaas hierin op.
- Bak de spekreepjes knapperig in een droge koekenpan.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de asperges in 4 pakjes en rol ze in de ham. Leg ze onder in de ovenschaal.
- Verdeel de aardappelplakjes over de asperges en ham.
- Strooi de gebakken spekreepjes over de aardappelplakjes.
- Giet de slagroom met gesmolten blauwe kaas over de schotel.
- Zet de schaal ongeveer 20-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de aardappelplakjes goudbruin kleuren.