Speklappen op de barbecue

Speklappen op de barbecue

Smulweb imageSmulweb

Speklappen van de barbecue eten is lekker en deze zijn extra lekker dankzij de marinade van citroensap, ketjap, knoflook, sambal en olie. Maak het vlees droog en leg het 1 1/2 tot 2 1/2 uur in de marinade en rooster ze daarna knapperig bruin.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Speklappen op de barbecue op tafel.

  1. Maak het vlees droog met keukenpapier.
  2. Meng in een kom citroensap met ketjap, olie en sambal. Pers het teentje knoflook erdoor en roer het samen met 1/3 tl. grof gemalen zwarte peper door het mengsel.
  3. Haal de speklappen door het mengsel, leg ze in een kom en schenk de resterende marinade eroverheen. Laat de lappen 1 1/2 tot 2 1/2 uur liggen. Keer ze van tijd tot tijd even om.
  4. Maak de lappen vlak voor het roosteren opnieuw droog met keukenpapier.
  5. Rooster de lappen in 12 tot 15 minuten aan beide zijden knapperig, bruin en gaar. Bestrijk de lappen tijdens het roosteren nog enkele malen met de resterende marinade.
  6. Bestrooi de speklappen na het roosteren eventueel met een beetje zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Speklap